canada2017.reismee.nl

Ja we zijn weg

Maandag 31 juli 2017

We zijn rustig opgestaan. Sam sliep nog een nachtje bij opa en oma en kon lekker uitslapen. Wij hadden de koffers al ingepakt dus konden ook rustig aan doen. Spokie onze lieve siamees hadden we zondag al naar oma gebracht.  Om 10.20u werden we opgehaald op de tuin door ernst en dolly en werden we naar Schiphol gebracht.  Het was de drukste dag van het jaar maar wij hebben er niet veel van gemerkt. Nadat we Ernst en Dolly gedag hebben gezegd in de vertrekhal zijn we onze koffers gaan inchecken. Oeps, toch 1 koffer iets te zwaar maar hij mocht er gratis doorheen. Voor de terugweg even goed opletten. 

Door de douane gaan ging ook erg vlot.  Sam keek zijn ogen uit. Hij had nog nooit gevlogen dus alles was nieuw. Achter de douane lekker koffie gedronken bij Starbucks. De vakantie is begonnen.

We hebben relaxed rond gelopen op Schiphol en om 14.00uur waren we bij de gate en konden we rustig instappen. Keurig op tijd zijn we vertrokken. Het opstijgen was best spannend vond Sam maar het verliep prima.  In het vliegtuig konden we film kijken en luisteren naar muziek. 8 uur vliegen is een lange tijd maar we hebben het doorstaan. 

Bij de bagageband zagen we al snel een van onze koffers. Er was een drugshond aanwezig en die checkte alle koffers op de bagageband en 2 keer reageerde hij op onze koffer. O nee, dachten we wat gaat er gebeuren. En ja hoor, onze koffer werd er uitgepikt en opzij gezet. We hebben maar even afgewacht wat er ging gebeuren en onze andere 2 koffers opgezocht. Deze waren snel gevonden. Dus dan maar richting onze andere koffer. Deze waren ze al aan het proberen te openen maar er zat een code op. Danny mocht de koffer open maken. Gewoon tussen al het publiek, vreemde situatie. De hele koffer werd onderzocht en toen bedacht men dat er niet loos was. Nee, dat wisten we wel maar je schrikt wel even. Dus koffer weer sluiten en op naar de uitgang. Daar stond Wanda op ons te wachten.

Ze bracht ons naar haar huis in Edmonton, Sherwood Park. Daar werden we verwelkomd door Dave en de honden. De grote hond Asker is ooit als puppy gekocht in Nederland.  Het was erg leuk om haar nu in het echt te zien. 

We kregen een rondleiding door het huis. Een fijn huis met meerdere kamers. Sam heeft een eigen slaapkamer en wij tweetjes hebben een slaapkamer. Wat een luxe. We moeten ons vooral thuis voelen zegt Wanda. Dat klonk Sam goed in de oren en zocht een plekje op de bank en maakte het zich zelf makkelijk. Ondanks dat we moe waren, het was voor ons inmiddels midden in de nacht, hebben we heerlijk gegeten. Zelf gemaakt gehaktbrood en brood en een salade uit de tuin van Dave.

Na het eten hebben we onze cadeaus gegeven. Dolly had een quilt gemaakt voor Wanda met stoffen die Dolly een keer heeft gekregen van Wanda toen ze in Nederland was. Wanda was zeer blij en vond het onvoorstelbaar dat Dolly het gemaakt had voor haar. De andere cadeaus vielen ook in de smaak.

Rond 21.30 uur canadese tijd zijn we gaan slapen. 

Een heerlijk begin van onze vakantie.

Danny, Sam en Karin

Welkom op mijn Reislog!

Hallo en welkom op ons reislog!

Dé plaats om op de hoogte te blijven van alle avonturen en ervaringen tijdens deze reis. Vanaf nu zul je hier dan ook regelmatig nieuwe verhalen en foto's vinden, en via de kaart weet je altijd precies waar wij ons bevinden en waar wij zijn geweest!

Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst door je e-mail adres achter te laten in de rechter kolom.

Ik zie je graag terug op mijn reislog en laat gerust af en toe eens een berichtje achter!

Leuk dat je met me meereist!

Groetjes,

Danny, Sam en Karin